VIFON Bezglutenowa Zupa krewetkowa z kluskami ryżowymi pikantna oraz ostro-kwaśna, kupiona w dyskoncie na L.
VIFON Bezglutenowa Zupa krewetkowa z kluskami ryżowymi pikantna
Zupa jest dodatkowo opakowana folią, a wieczko jest dosyć mocno przymocowane.
Zupa jest dodatkowo opakowana folią, a wieczko jest dosyć mocno przymocowane.
Na opakowaniu jest instrukcja, jak przygotować zupę.
1. Otwórz wieczko..
Mamy kubeczek, wieczko, saszetki z przyprawami, kluski ryżowe i co ważne - składany widelec idealny do zup.
W saszetce z warzywami pojawiła się krewetka, w tym opakowaniu trafiła się jedna.
Na opakowaniu zupy znajdziemy napis:"Z CAŁYMI KREWETKAMI".
..i wsyp do kubka wszystkie przyprawy z torebek.
I jeszcze jedna przyprawa.
2. Zalej wrzątkiem (ok. 330ml) i przykryj wieczko na 3 minuty.
Podczas oczekiwania, możemy złożyć sobie dołączony widelec do zup :)
3. Zdejmij wieczko, wymieszaj. Gotowe!
Widelec, akurat nadaje się do tego rodzaju klusek, łyżką byłoby ciężko. Zupa jest jak dla mnie bardzo pikantna, kluski wyjątkowo smaczne.
Skład jest dosyć okazały, np.: E 621 (glutaminian monosodowy), E 412 (guma guar), jeszcze raz glutaminian monosodowy, E 627 (guanylan disodowy), E 631 (inozynian disodowy), krewetki w proszku, E 551 (dwutlenek krzemu), anyż gwiazdkowaty, goździk, cynamon, anyż, krewetki*.
*W przypadku tego opakowania, powinno być "krewetka"
VIFON Bezglutenowa Zupa krewetkowa z kluskami ryżowymi ostro-kwaśna
Instrukcja:
1. Otwórz wieczko..
Mamy kubeczek, wieczko, saszetki z przyprawami, kluski ryżowe, składany widelec idealny do zup.
W saszetce z warzywami tym razem pojawiły się dwie większe krewetki.
om nom nom nom :)
OdpowiedzUsuń