Masa krówkowa o smaku orzechowym

Masa krówkowa, której producentem jest firma HELIO. Niestety w sklepie już nie było kajmaku, więc wzięliśmy masę krówkową orzechową.


Po otwarciu widać gładką masę (wiem, nie prezentuje się zbyt zachęcająco), ale co ciekawe wnętrze puszki jest zabezpieczone (z wyłączeniem wieczka).


Z czterech zwykłych składników, w których oczywiście króluje cukier, a orzechy to tylko aromat.


Na opakowaniu znajdziemy informację, że produkt jest bezglutenowy, a scukrzenie jest naturalne. Owszem natknęłam się na to scukrzenie na dnie, ale nie przeszkodziło to w zrobieniu mazurka.

Na stronie producenta znaleźć można wiele przepisów, wystarczy w wyszukiwarce wpisać nazwę składnika. Tym razem padło na "Wielkanocny Mazurek".


W tej wersji na spodzie położyłam cieńką warstwę dżemu porzeczkowego, a następnie nałożyłam masę krówkową.


Co zrobić żeby masa była gładsza? Można gładzić nożem zanużanym w ciepłej wodzie, tutaj jednak lepiej spisała się silikonowa szpatułka zanużana w ciepłej wodzie.


Koniec końców wyszedł taki o mazurek, na pierwszy raz chyba ok :)


Powyżej informacje o i od producenta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W komentarzu umieść swoją opinię na temat produktu. Staraj się reprezentować wysoki poziom kultury słowa.