Dziś trafił w moje ręce ciekawy rodzaj fasolki w puszce ze sklepu Auchan.
Spodziewałam się bardzo drobnych ziarenek, jednak okazało się że zielona fasolka musiała być całkiem wyrośnieta.
Fasolka ma kolor lekko zielony. W smaku czuć nie tylko zalewę, ale też faktycznie czuć że jest to fasolka szparagowa. Puszka ma zabezpieczone ścianki białym lakierem.
Producent opisuje dwie propozycje podania, obie na ciepło.
1. Mikrofalówka - wyjąć z opakowania i podgrzewać w maksymalnej mocy przez minutę.
2. Patelnia - lekko podsmażyć z odrobiną masła, odprawić.
Druga opcja bardziej do mnie przemawia :)
Po pozbyciu się zalewy, cała zawartość puszki trafiła na patelnię. Dodałam masła i chwilę podsmażyłam fasolkę.
Na talerzu znalazła się tylko połowa i muszę przyznać, że jest to całkiem zadowalająca porcja. Fasolka jest miękka i smaczna, chętnie do niej powrócę.
Na koniec przekazuję zainteresowanym wartości odżywcze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
W komentarzu umieść swoją opinię na temat produktu. Staraj się reprezentować wysoki poziom kultury słowa.