Flageolets verts - ziarna fasolki szparagowej zielonej ekstra drobne

Dziś trafił w moje ręce ciekawy rodzaj fasolki w puszce ze sklepu Auchan.



Spodziewałam się bardzo drobnych ziarenek, jednak okazało się że zielona fasolka musiała być całkiem wyrośnieta.


Fasolka ma kolor lekko zielony. W smaku czuć nie tylko zalewę, ale też faktycznie czuć że jest to fasolka szparagowa. Puszka ma zabezpieczone ścianki białym lakierem.


Producent opisuje dwie propozycje podania, obie na ciepło.


1. Mikrofalówka - wyjąć z opakowania i podgrzewać w maksymalnej mocy przez minutę.
2. Patelnia - lekko podsmażyć z odrobiną masła, odprawić.

Druga opcja bardziej do mnie przemawia :) 


Po pozbyciu się zalewy, cała zawartość puszki trafiła na patelnię. Dodałam masła i chwilę podsmażyłam fasolkę.


Na talerzu znalazła się tylko połowa i muszę przyznać, że jest to całkiem zadowalająca porcja. Fasolka jest miękka i smaczna, chętnie do niej powrócę.


Na koniec przekazuję zainteresowanym wartości odżywcze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W komentarzu umieść swoją opinię na temat produktu. Staraj się reprezentować wysoki poziom kultury słowa.