Tuńczyk w kawałkach w oleju słonecznikowym

Tuńczyk w kawałkach marki Princes, dostępny w różnych marketach.


Pod nalepką znajdziemy instrukcję otwierania puszki.


Po otwarciu puszki widać, ze tuńczyk jest rozdrobniony, ale przechodząc dalej znajdziemy większe kawałki.


Informacja na etykiecie: Tuńczyk odławiany w sposób bezpieczny dla delfinów.


Czas wykonać jeden z przepisów, który znalazł się na wieczku "Pora na tuńczyka". 


Tak prezentuje się tarta z upieczonym już spodem, gotowa do dalszej obróbki cieplnej.


Zamiast krążków pora, użyte zostały mniejsze elementy już wcześniej przygotowane.


Tuż po upieczeniu :) Świetna opcja na obiad. Podstawowe składniki tarty to: ciasto kruche, tuńczyk, por, śmietanka, jajka i gałka muszkatołowa.


Wyszło naprawdę fajnie, chociaż dla mnie lepiej byłoby zrobić tak jak jest w przepisie - krążki pora.


Kolejny wypróbowany przepis, to sałatka "Tuńczyk w ogródku".


Jej składniki to: tuńczyk, ziemniaki, cebula czerwona, fasolka, majonez, koperek i dynia. Sałatka ciekawa i kolorowa, 
ale ja niestety nie przepadam za dynią.


Kolejny przepis to " Tuńczyk na kruchych łódeczkach", idealny na przystawkę czy kolację. Składniki to: ciasto francuskie, tuńczyk, cebula i marynowany pieprz zielony.


Moja wersja obeszła się bez pieprzu zielonego, ale dodałam trochę chili, czosnku, soli i pieprzu. Jedna blacha z tuńczykiem z zeszkloną cebulką, a drugą z podanymi podsmażonymi pieczarkami.


Z jednego ciasta francuskiego wyszło około 20 łódeczek. Ciasto francuskie oczywiście posmarowane rozbełtanym jajkiem, dla nadania koloru.


Więcej przepisów i ich treść znajdzie na stronie firmy.


Na koniec wartości odżywcze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W komentarzu umieść swoją opinię na temat produktu. Staraj się reprezentować wysoki poziom kultury słowa.