Tuńczyk w kawałkach marki Princes, dostępny w różnych marketach.
Po otwarciu puszki widać, ze tuńczyk jest rozdrobniony, ale przechodząc dalej znajdziemy większe kawałki.
Informacja na etykiecie: Tuńczyk odławiany w sposób bezpieczny dla delfinów.
Czas wykonać jeden z przepisów, który znalazł się na wieczku "Pora na tuńczyka".
Tak prezentuje się tarta z upieczonym już spodem, gotowa do dalszej obróbki cieplnej.
Zamiast krążków pora, użyte zostały mniejsze elementy już wcześniej przygotowane.
Tuż po upieczeniu :) Świetna opcja na obiad. Podstawowe składniki tarty to: ciasto kruche, tuńczyk, por, śmietanka, jajka i gałka muszkatołowa.
Wyszło naprawdę fajnie, chociaż dla mnie lepiej byłoby zrobić tak jak jest w przepisie - krążki pora.
Kolejny wypróbowany przepis, to sałatka "Tuńczyk w ogródku".
Jej składniki to: tuńczyk, ziemniaki, cebula czerwona, fasolka, majonez, koperek i dynia. Sałatka ciekawa i kolorowa,
ale ja niestety nie przepadam za dynią.
Kolejny przepis to " Tuńczyk na kruchych łódeczkach", idealny na przystawkę czy kolację. Składniki to: ciasto francuskie, tuńczyk, cebula i marynowany pieprz zielony.
Moja wersja obeszła się bez pieprzu zielonego, ale dodałam trochę chili, czosnku, soli i pieprzu. Jedna blacha z tuńczykiem z zeszkloną cebulką, a drugą z podanymi podsmażonymi pieczarkami.
Z jednego ciasta francuskiego wyszło około 20 łódeczek. Ciasto francuskie oczywiście posmarowane rozbełtanym jajkiem, dla nadania koloru.
Więcej przepisów i ich treść znajdzie na stronie firmy.
Na koniec wartości odżywcze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
W komentarzu umieść swoją opinię na temat produktu. Staraj się reprezentować wysoki poziom kultury słowa.